El curs passat, a l’Assemblea de l’AMPA de final de curs,va sorgir per part de famílies, la necessitat de fer un curs de mediació per poder participar en la borsa de mediadors/es escolars.

D’altra banda hi havia un interès per part del Servei Mediació Escolar de donar a conèixer a totes les famílies, però en especial a aquelles famílies que els seus fills/es son mediadors/es, aquesta eina per motivar i incentivar el servei de mediació. Però també, i sobretot, per tal d’educar cap a la gestió dels conflictes per treballar a partir del diàleg, la responsabilitat, l’empatia, l’assertivitat…. i totes aquelles eines que la cultura de la mediació facilita.

Per aquests motius varem creure que es podia demanar la col·laboració del Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Terrassa, per tal que donés suport a aquesta iniciativa pel fet que, a nivell de ciutat també hi ha un servei i, sobretot, un treball educatiu molt semblant.

Aquest dijous passat, 24 de novembre, a les 18:30h va tenir lloc la xerrada a la Biblioteca del Centre.

La Luci Morera, per part del Servei de Medició Comunitària va utilitzar diferents activitats per tal de reflexionar sobre el conflicte, les actituds que en podem prendre i les diferents maneres de resoldre’l on la mediació és una d’elles.

Es va donar pas a la Isabel Salvador que va fer una breu descripció de com havia estat el procés d’inici del Servei, com es formaven els mediadors/es i els avantatges que suposa pel centre, pels propis mediadors/es i pels alumnes.

Tot i la minsa assistència (van assistir 3 mares), pensem que aquest és un tema molt interessant tant per la maduració personal com per la millora de la convivència, i que molts de nosaltres intentem gestionar els conflictes des del diàleg i la responsabilització. Per tant, continuarem treballant-hi!

Xerrada sobre conflictes a l’IES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *