Ahir va tenir lloc l’Assemblea Extraordinaria per establir la nostra opinió com a families sobre l’implantació de la jornada intensiva a l’institut.

Van participar-hi uns 60 socis de l’AMPA, i a la primera part de la reunió vam comptar amb la presència del director de George Grayling i Manel Apio, secretari del centre.

Tot i que no estava previst en l’ordre del dia, també va intervenir una representació de professors del centre que s’han constituït en assemblea de professors. Van exposar els motius de la seva acció reivindicativa, centrada en l’actual marc de retallades dels serveis públics, i concretament de l’educació, i el seu impacte concret en els col•lectius afectats. Van llegir un manifest, i van convidar les famílies a participar en una acció reivindicativa conjunta que es realitzarà el proper 7 de juny a les 17.30h a la porta de l’institut (una casserolada).

En George Grayling i en Manel Apio van exposar els arguments que van portar el professorat del centre a sol•licitar la realització de jornada intensiva. Es van desgranar els principals arguments de tipus organitzatiu i de gestió, però remarcant que en primer terme es contemplen els arguments pedagògics i es parteix del convenciment que el canvi de fórmula horària hauria de comportar una millora en termes de qualitat de la tasca educativa. Es van comentar també possibles inconvenients del canvi –els quals es reconeixen- però es valora que els beneficis esperats superen els desavantatges que pot comportar la mesura. S’explicà també que des del centre s’ha fet arribar un qüestionari a les famílies de 1r,2n i 3r a mode de consulta orientativa. D’aquests qüestionaris, se n’han obtingut 134 respostes sobre 360 possibles amb el resultat de 108 a favor i 26 en contra de la proposta.

El resultat de la votació a l’assemblea va ser el següent:

VOTS A FAVOR: 30
VOTS EN CONTRA: 13
ABSTENCIONS: 3

Amb aquestes dades, la representant de l’AMPA al Consell Escolar comunica que votarà a favor de la implantació de la jornada intensiva, tot reflectint aquest resultat.

L’ Assemblea Extraordinària i la jornada intensiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *