En els últims 15 dies s’han produït forts conflictes dins de les escoles, especialment a Mataró, Terrassa i Barcelona, a causa dels insults i vexacions anònimes que apareixen en l’aplicació de rumors Gossip, que s’ha estés com la pólvora entre els adolescents.

Un dels cofundadors i CEO de l’empresa barcelonina que ha creat l’aplicació ha reconegut que certs usuaris menors d’edat fan servir Gossip “de manera negativa i per fer mal” amb insults i amenaces.

Entre les sales, anomenades ‘rooms’, per les que s’organitzen comentaris, hi ha diversos grups d’instituts catalans on es poden llegir missatges com ‘Es rumoreja que X s’embolica amb els nuvis de les altres’ o ‘Es rumoreja que I li va fer tocaments a Z ‘, comentaris que són votats pels usuaris segons creen certs o falsos i, com a resultat, surt un tant per cent determinat de veracitat.

L’empresa dissenyadora de l’eina ha revelat que quatre instituts i una universitat s’han posat en contacte amb ells des que el desembre van llançar l’aplicació-només disponible per a iPhone-, atribuint que les sales portaven el nom dels centres.

És importantíssim que reviseu l’ús que se’n fa de les noves tecnologies per part dels vostres fills, donat que s’estan, fins i tot, produïnt, en aquest marc, accions relacionades amb el bullying.

També us avisem que a través de Facebook, també s’han obert pagines, anomenades El informer, que en un principi es mouen a nivell d’universitat però que també han aterrat a alguns instituts.

Una aplicació de “cotilleo” ha provocat conflictes en alguns instituts!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *